23 June 2020

Malaysia Ngaji 1437H

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed iaculis interdum nulla eu fringilla. Vivamus quis fringilla...
PERCUMA

Kongsi

Ticket Type Price Cart
Pendaftaran RM0
Add to Cart

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed iaculis interdum nulla eu fringilla. Vivamus quis fringilla ex, finibus placerat quam. Aenean pharetra justo neque, cursus pharetra dolor efficitur pretium. Sed placerat turpis a ultrices congue. Maecenas a commodo turpis. Proin sed urna ut erat ullamcorper egestas sed sed nisl. Fusce gravida, nisi sed semper tincidunt, urna ex scelerisque mauris, ut facilisis lorem augue non libero. Donec mollis diam congue viverra tincidunt. Morbi ac tincidunt ex, nec scelerisque nunc. Morbi et justo scelerisque, tempus mi id, semper ligula. In et ligula nisi. Proin tempus mi vel ante fermentum, sed rhoncus est dapibus.

In sed ligula mauris. Morbi vestibulum porta mattis. Morbi malesuada tempus massa id pharetra. Curabitur scelerisque sapien et elit accumsan vulputate. Nunc molestie, massa id gravida euismod, magna justo efficitur erat, a lobortis ex neque quis sem. Etiam suscipit malesuada nunc vitae interdum. Phasellus sagittis turpis vel lacinia feugiat.

Quisque gravida sapien quis enim sagittis, id luctus leo ultrices. Aliquam eget nisi sit amet elit tempus dictum. Aenean fermentum nunc sollicitudin orci ultrices ornare. Integer nunc diam, malesuada id dictum a, convallis sit amet enim. Fusce molestie aliquam ullamcorper. Sed vitae nisl pulvinar erat tincidunt vestibulum. Pellentesque tempor sem ullamcorper posuere convallis. In molestie ante lobortis, tempor ligula eget, hendrerit dui. Nullam dictum augue vel condimentum blandit. Mauris rhoncus vulputate risus, vel sollicitudin risus tincidunt quis. Vestibulum vulputate finibus nibh. Mauris feugiat nec risus ac tincidunt.

Info program

Tarikh

23 June 2020

Masa

Mula : 08:00 am
Tamat : 11:00 am

Lokasi Program

Pertanyaan

Person Incharge

Quran Hour

No.Telefon

03 3890 3245

Emel Quran Hour

Program Berkaitan

Antara Program & Acara lain di World #QuranHour

23 June 2020
Malaysia Ngaji 1437H
30 June 2020
Soul Of Compassion
31 July 2020
Excellent Training QRQ & Tadabbur Surah ar-Rahman
31 August 2020
Malaysia #QuranHour 5.0
30 September 2020
World #QuranHour
31 October 2020
Kursus Rumah Ngaji

Terima Kasih

Mesej Anda telah berjaya di hantar

 1. WUIF memberikan ruang penyertaan kepada Sahabah AlQuran (SAQ) bersama menghadiri aktiviti-aktiviti di bawah anjuran WUIF.
 2. Kebenaran menyertai aktiviti WUIF adalah tertakluk kepada syarat bahawa SAQ tidak membawa agenda dan unsur-unsur yang menyentuh sensitviti masyarakat.
 3. WUIF tidak memberi jaminan bahawa sebarang penyertaaan SAQ bersamanya dalam apa-apa aktiviti akan mendapat sebarang liputan secara peribadi sama ada kepada individu mahupun kumpulan tertentu.
 4. WUIF akan berusaha memberi sokongan berupa bentuk placard, bookmark sama ada melalui softcopy ataupun bahan bercetak    sekiranya sesuai dan stok bahan-bahan publisiti tersedia semasa program-program yang dijalankan oleh pihak SAQ.
 5. WUIF mempunyai hak untuk berkongsi gambar-gambar SAQ yang menyertai aktiviti atau program bersama WUIF di mana-mana saluran media yang bersesuaian, yang WUIF mempunyai akses terhadapnya.
 6. Penyertaan wakil pihak WUIF dalam sebarang aktiviti SAQ (sekiranya berkaitan) adalah tertakluk kepada kesesuaian masa dan kelapangan wakil-wakil tersebut.
 7. Pihak WUIF mempunyai budibicara untuk berkongsi dengan mana-mana saluran media yang bersesuaian bahan-bahan serta perkongsian oleh SAQ di mana-mana saluran media.
 8. SAQ bersetuju akan menjalankan jalinan kerjasama dengan WUIF dengan membawa prinsip, visi dan misi yang berteraskan panduan al-Quran dan As-Sunnah.
 9. SAQ akan memberikan maklumbalas dan laporan kepada pihak WUIF      berdasarkan sebarang aktiviti dan/atau dapatan dari eksperimen sosial (jika berkaitan) yang dijalankan bertujuan membantumempertingkatkan kualiti penyampaian al-Quran kepada orang awam.
 10. SAQ akan sentiasa menjaga nama baik WUIF dalam setiap aktiviti yang dijalankan di samping berusaha mempamerkan nilai al-Quran di dalam setiap program dan/atau aktiviti yang dijalankan.
 11. SAQ bersedia menyelia dan bertanggungjawab terhadap setiap aktiviti yang dijalankan sama ada dengan atau tanpa kehadiran wakil daripada pihak WUIF.
 12. SAQ akan menjalankan aktivitinya tertakluk kepada kebenaran dan penambahbaikan yang akan dicadangkan oleh WUIF dari semasa ke semasa.
 13. SAQ tidak akan menggunakan bahan serta material yang dihasilkan oleh WUIF untuk sebarang tujuan komersil tanpa persetujuan dan/atau kelulusan pihak WUIF.
 14. SAQ hendaklah menghormati sebarang perjanjian dan/ atau persetujuan yang telah dijalinkan oleh WUIF dengan mana-mana pihak.
 15. SAQ bersedia untuk berbincang dan bekerjasama dengan WUIF pada bila-bila masa demi Misi MengQURANkan Bangsa MengIKHLASkan Ummah melalui berinteraksi dengan al-Quran Baca, Faham dan Amal.
 16. Selain daripada pautan sebagai rujukan dan panduan penganjuran program tahunan SAQ bersama WUIF, SAQ turut digalakkan untuk mendapatkan nasihat serta panduan sebelum menggunapakai nama-nama program yang dianjurkan oleh WUIF, supaya objektif perlaksanaan program oleh SAQ dapat dicapai secara optimum.
 17. Dalam keadaan di mana akad tersebut diingkari, pihak WUIF berhak meneruskan dengan tindakan-tindakan yang sewajarnya yang tidak terkecuali tindakan undang-undang bagi menghalang pengingkaran tersebut dari berterusan.